Weg van school - Mijn Kort Verhaal

Toke Van Gestel

A-stroom

0
stemmen

Deel dit verhaal

Stemmen
niet meer
mogelijk

Je hebt
gestemd!

Toke Van Gestel (18 jaar)

? stemmen

Weg van school

Het einde van het schooljaar kwam in zicht. Het zag er net goed uit voor voor mij en mijn vriendinnen. We waren ons al volop aan het voorbereiden op de examens. Toen ik en Anna samen naar huis reden waren we stil. Er gebeurde niks, we zeiden niks. Als er niets gebeurde moeten we op het einde van het schooljaar van school veranderen. Onze directeur had gezegd dat er te weinig geld was op onze school open te houden. Maar hij bedroog ons want elke keer als we vroegen waarom onze school moest sluiten zei hij elke keer weer iets anders. Toen de examens begonnen zeiden alle leerkrachten dat we er niet te veel over mochten nadenken en dat we ons moesten concentreren op de examens. Al snel was het zover We hadden ons laatste examen afgelegd. Iedereen ging triestig en met verdriet naar huis. Iedereen wist dat het niet goed ging aflopen. Het had zelfs al in de krant gestaan, het was al op tv geweest. Toen we de laatste dag naar school kwamen om nog afscheid te nemen kregen we een brief waar opstond dat we die dag nog op school mochten blijven slapen. We gingen het toch nog een keer leuk maken. Toen reden ik en Anna de volgende morgen met tranen in onze ogen naar huis. We moesten nu naar een andere school. Dat was nu wel zeker. Bijna iedereen ging naar dezelfde school.Maar ik niet… ik kon niet naar de school. Die school was te ver. Daarom moest ik naar een andere school. Ik ging naar een school in Tessenderlo. Maar de vakantie begon en ik moest aan andere dingen denken. We gingen ook nog op vakantie naar KroatiĆ« en ik ging ook nog naar Engeland. Maar algauw was de vakantie voorbij. De laatste dag van de vakantie reed ik met mama en papa al eens naar mijn nieuwe school. Zodat ik wist hoe ik de volgende morgen met de fiets naar school moest rijden. Toen ik de volgende morgen wakker werd dacht ik: Ik wil niet naar school. Maar ik moest wel. Ik wou in bed blijven liggen. Maar dan kwam ik te laat. Dan ging ik maar ontbijten en me klaarmaken. Toen ik op school aankwam kende ik niemand maar al snel ging het goed en nu heb ik veel vrienden.

Ontwerp door Willem Verweijen