slechte overstap ooit - Mijn Kort Verhaal

Sanne Backus

vmbo

6
stemmen

Deel dit verhaal

Stemmen
niet meer
mogelijk

Je hebt
gestemd!

Sanne Backus (21 jaar)

? stemmen

slechte overstap ooit

Je vraagt je zeker af waarom ik dit boek schrijf.
Tja, moeilijk verhaal. Laten we bij het begin beginnen.

Het begon allemaal op een – voor mij althans – gewone schooldag. Niks bijzonders eigenlijk totdat ik het lokaal voor mijn derde uur inliep. Ik viel. Je vraagt je zeker af wat zo bijzonder is aan het feit dat ik viel, iedereen valt wel eens. Wat deze val zo bijzonder maakte is dat ik recht in de armen ban de populairste jongen in de klas viel. Ik als nerd… Oja, ik heb me nog niet voorgesteld. Ik ben Lola bakker. De grootste Marvel nerd in mijn klas. In die tijd had ik lang, krullend, bruin haar met een grote bril waar jampot glazen inzaten – zeer cliché eigenlijk – ik droeg nooit merk kleding maar ik maakte ze zelf. Maar terug naar mijn verhaal. Ik viel dus in de armen van de populairste jongen in de klas – valt niet aan te raden -. Had je zijn gezicht moeten zien. Ik was net de laatste veranderingen aan mijn tekening aan het brengen dus mijn tekenboekje en potlood vlogen recht in zijn gezicht. Dat was het moment dat ik een in de problemen zat. Dikke problemen beter gezegd. Er klonken schreeuwen in de klas en op dat moment rende ik voor mijn leven, want je wilt geen 4 schreeuwende jongens op je af hebben rennen. Ik rende zo snel mogelijk naar de meiden toiletten toe en sloot me daar op totdat ik dacht dat de kust veilig was. Toen ik de toiletten uitliep zag ik daar de vriendin van die jongen haar handen wassen. Haar naam was Catalina Alanour. Hoe ze aan die naam komt moet je mij niet vragen. Ik liep net zo snel de toiletten uit als toen ik erin liep en hoorde achter me Catalina mijn naam schreeuwen. “Looooolllllaaaaa!” ik draaide me om, wachtend op wat ze zou doen – leuk feitje, ze is mijn vijand sinds de kleuterschool – “Je weet toch dat die kleuren in jouw kleren niet samengaan met wat ik nu draag.” zei Catalina op de meest bitchy manier. “Ik probeer eraan te denken als ik de volgende keer naar mijn kleding kijk.” zei ik op een heel sarcastische toon terug. Ik liep de toiletten uit en merkte dat ik daar al een dik half uur had gezeten. Ik liep snel een briefje halen bik de receptie om gezeur van de leraar te besparen en liep de les in alsof niks gebeurd was.
De volgende mooie ochtend werd ik wakker met eyeliner overal op mijn gezicht. Bleek mijn zusje weer eens mijn eyeliner gevonden te hebben. Als ze aan mijn spullen komt is de kans 99% dat het op mijn gezicht komt, boeit niet wat het is. Op dat dacht ik ergens aan. Niks bijzonders, gewoon een gedachte. “Hoezo heb ik watervaste eyeliner!” ik schreeuwde dat uit voordat ik er erg in had en hoorde mijn zusje op de achtergrond. Ik zocht naar mijn make-up doekjes en vroeg me af hoezo dat ik überhaupt make-up heb, ik gebruik het nooit. Ik vond de doekjes na een half uur zoeken en veegde de make-up van mijn gezicht af. ik stormde de trap af. ‘looooolaaaaaaaaaa, heb je alles voor school bij elkaar.’ Ik hoorde mijn moeder schreeuwen en keek op de klok. Ik schreeuwde. Het was al negen uur en ik moet om kwart op negen op school zijn. Ik pakte mijn tas, rende naar mijn fiets, sprong op mijn fiets en fietste weg.
Toen ik op school kwam, hoorde ik overal dingen over het nieuwe school systeem. Ik zag wat posters hangen en ging er eentje bekijken. “de overstap, begin aan een nieuwe carrière met je school!” ik zuchtte en liep naar mijn eerste les van die dag. De feit dat we van systeem waren overgestapt, in het midden van de week, viel te merken. De veranderingen leken een beetje op wat je zou tegenkomen in een actiefilm. Ik zag die populaire jongen tegen de muur aanleunen, met een paar van zijn vrienden bij hem. Hij zwaaide naar me. Ik zuchtte en toonde geen interesse. Nadat de bel ging, liep iedereen het lokaal in en er kwam een onbekende leraar naar binnen gelopen – zeg me niet dat we ook waren overgestapt van leraren – de les begon en de verveling net zo snel. We kregen uitleg over het nieuwe systeem en hoeveel het beter was. Toen veranderde de leraar ineens in een Alien en ik zuchtte terwijl ik mijn lazer geweer pakte en die Alien neerschoot. – ook vergeten te vertellen, ben geheim agent – ik stopte mijn geweer in mijn tas en liep weg. Slechtste overstap van schoolsysteem ooit.

Ontwerp door Willem Verweijen