Op weg naar een nieuw begin - Mijn Kort Verhaal

Elien Vincent

ASO

1
stemmen

Deel dit verhaal

Stemmen
niet meer
mogelijk

Je hebt
gestemd!

Elien Vincent (21 jaar)

? stemmen

Op weg naar een nieuw begin

“Stom mens! Ik ben het beu om altijd het slachtoffer te zijn van jou liefdesproblemen!”

“Charlot! Nu is het genoeg!”

“Het is de waarheid. Mag de waarheid niet gezegd worden ?”

Doordat mijn ouders scheiden moet ik nu naar Brussel verhuizen. Ik wil dat gewoon niet. Ik zal al mijn vrienden missen. Alle dingen die ik met hen deed, ga ik niet meer kunnen doen. Ik zal zelfs de zee en het strand missen.

“Charlot, er is hier een brief voor jou. Het is van de rechtbank.”

“Heb je hem gelezen?”

“Ja. Charlot, ik weet dat je hier wil blijven maar je vader verhuist ook. Niemand blijft hier wonen. Kom gewoon met mij meer naar Brussel.”

“Ik ga papa echt niet alleen laten!”

“Je kan hem ook altijd komen bezoeken ? En trouwens, hij gaat niet alleen zijn. Waarom denk je dat we scheiden ?Je vader heeft een nieuwe vriendin.  Kom gewoon met mij mee.”

Ofwel liegt mama nu ofwel heeft papa echt een nieuwe vriendin. Geeft hij hun relatie zo snel op ? Die nieuwe vriendin zal me zeker niet mogen. Ze zal een boze stiefmoeder zijn. Stiefmoeders zijn nooit lief tegen stiefkinderen want ze zijn hun eigen kinderen niet.

“Denk je nu echt dat Charlot bij jou gaat wonen ? Ze komt met mij mee naar Brussel.”

“Waarom moet ze mee ?”

“Ze kan bij ons wonen.”

“Ze gaat mee met mij.”

Ze mogen eens stoppen met ruzie maken. Ze staan op en het eerste ding wat ze doen is ruzie maken.

Ik ben toch met mama meegekomen naar Brussel. Het ging gewoon niet tussen die nieuwe vriendin van papa en ik. Ik mis Nieuwpoort eigenlijk nu al. Bij alles wat ik zie denk ik aan Nieuwpoort. Mama en haar tante, die hier in Brussel woont, zijn aan het uitpakken. Morgen moet ik al naar mijn nieuwe school. In de school gaan het allemaal nieuwe mensen zijn. Ik ga er niemand kennen. Ik ben helemaal alleen. Ik zal me wel openzetten tegenover hen maar niemand zal mijn oude vrienden kunnen vervangen.

Liefste dagboek,

Vandaag was het mijn eerste dag op mijn nieuwe school. Ik heb Leyla, Lore, Robin en Wout ontmoet. Het klikte direct met Robin, hij is erg lief en hij helpt me met de lokalen en de boeken. Sommigen zeggen dat we verliefd zijn op elkaar maar dat is niet zo.We zijn gewoon goede vrienden. Met de andere klikt het ook. De klas zijn lieverds en ze hebben me direct aanvaard in hun klas.

Groetjes

Charlie (Charlot)

“Wiskunde is echt moeilijk. Ik weet niet of ik zelfs ga kunnen beginnen aan die taak. Ik zie me er geen beginnen aan.”

“Als je hulp nodig hebt, mag je me altijd bellen. Niet om op te scheppen maar ik kan dit hoofdstuk eigenlijk wel goed.”

“Oh, Robin. Dat is echt lief! Dank je wel!”

“Graag gedaan. Ik wil gerust vanavond komen om samen met jou die taak te maken. Is het goed voor jou ?”

“Ja, dank je wel!”

Liefste dagboek,

Het was echt leuk gisteren.Robin is om 17 uur naar hier gekomen. We hebben de taak gemaakt en daarna zijn we naar de bioscoop gegaan. Het was een romantische film. We hebben veel kunnen praten en plots heeft hij me dan gekust.

Groetjes

Charlie(Charlot)

Ontwerp door Willem Verweijen