my war - Mijn Kort Verhaal

shanti

vmbo

0
stemmen

Deel dit verhaal

Stemmen
niet meer
mogelijk

Je hebt
gestemd!

shanti (18 jaar)

? stemmen

my war

Samenvatting

Het verhaal gaat over een 12-jarig jongetje Johnny Briggs, hij is een weeskind. Het speelt zich af in de 2e wereldoorlog. Omdat het niet veilig is in het gebied waar hij woont, word hij samen met andere weeskinderen op een trein gezet naar een veilig gebied. In de trein ontmoet hij Kathy Summers. Toevallig moeten ze allebei naar dezelfde plek waar ze verzorgd worden door de familie Derwent.

Maar meneer Derwent is een gemene man die het Johnny slaat en aan het werk wil zetten als een slaaf. Maar hij weigert want hij wilt niet werken en geslagen worden. Daarom wordt hij opgesloten in de schuur. Kathy moet in het huis werken, in de keuken en waskamer. Op een nacht komt er opeens een vreemde man binnen in de schuur waar Jonny slaapt, de man hoort bij de vijand, hij was uit een vliegtuig gesprongen en was van plan om in het schuurtje te schuilen.

Johnny biedt hem aan om bij hem te schuilen en geeft hem ook wat eten wat hij opgespaard had omdat Johnny heel weinig eten kreeg van meneer Derwent.

De volgende dag mag Johnny in het huis eten van mevr. Derwent, later komt meneer Derwent vertellen dat de soldaten op zoek zijn naar de piloot van het neergestorte vliegtuig. En dat ze het huis niet uit mogen tot nadere orders. Alleen Johnny vertelt dat piloot in de schuur zit. De soldaten gaan kijken en de piloot komt het schuurtje uit. Johny rent naar buiten en hij wil hem helpen, maar de piloot wordt neergeschoten.

Later werkt Johny wel voor meneer Derwent want de situatie is op zich prima bij de boederij want hij krijgt nu goed eten, warm bad en geen stokslagen meer. Dus hij is tevreden omdat het overal erger kan zijn en hij is nu veilig met Kathy.

shanti

Ontwerp door Willem Verweijen