Mijn twee werelden. - Mijn Kort Verhaal

Sara van Hout

vwo

2
stemmen

Deel dit verhaal

Stemmen
niet meer
mogelijk

Je hebt
gestemd!

Sara van Hout (21 jaar)

? stemmen

Mijn twee werelden.

Dromen, dagdromen dat doe ik graag. Ik bevind me in een wereld, waarin alles mooi en vredig is. Zittend op een schommel kijk ik uit over het mooie landschap. Kibbelende riviertjes, bomen die in bloei komen staan, een eland die in de bosjes staat, de wind blaast zachtjes in mijn haar.

Maar dan springt het licht aan, iemand knipt in zijn vingers, de overstap is gemaakt.

Ik bevind me in een wereld waarin de rivieren droog staan. Bomen worden gekapt, elandkoppen aan de muur hangen. Wind is het nieuwe getoeter van de auto’s in mijn dorp of de sirenes van alle incidenten die zich vandaag de dag plaatsvinden.

Was er maar, kon deze wereld maar in mijn droom stappen, kon ik hier maar inkruipen. Een wereld die bloeit, lekker ruikt en waar men geniet. Een wereld die liefde biedt.

Samen kunnen wij dit aan, samen kunnen wij deze overstap maken. Hand in hand, springen wij in mijn droom. Is het nog een droom, of is het de werkelijkheid geworden? Knijp me even, droom ik? Slaap ik, ben ik wakker? Wil ik dromen? Wil ik een overstap maken naar de realiteit of is het mooi zo?

De avond komt ik sluit mijn ogen en spring in mijn droomwereld. Morgen als ik mijn ogen weer open zullen we zien of mijn droomwereld is overgestapt naar de echte wereld. Ik hoop het.

De ochtend is aangebroken, tijd om mijn ogen te openen. Tijd om in de wereld van het realisme te stappen. Durf ik dit aan? Kan ik dit?

Ik hou liever mijn ogen gesloten. Varend op een wolk, kijk ik over de vallei heen. De nachtegaal strijkt naast me neer, hij fluit een melodietje voor me en vliegt weg. Dit is het sein, het is tijd voor mij om te gaan. Weg te vliegen uit deze droomwereld. Tijd om het realisme aan te gaan, te strijden te vechten, dit was het teken.

Ik ben klaar, klaar om het realisme in te stappen.

 

Ontwerp door Willem Verweijen