Maak nooit een goed voornemen - Mijn Kort Verhaal

Max

Mavo

1
stemmen

Deel dit verhaal

Stemmen
niet meer
mogelijk

Je hebt
gestemd!

Max (20 jaar)

? stemmen

Maak nooit een goed voornemen

Nou.. Lief dagboek,

Hier ben ik weer, Max. Mijn moeder vertelde mij vorig jaar, dat ik goede voornemens moest maken, om zo helemaal fris 2016 in te gaan. Nou had ik wel een paar dingen wat verbeterd kon worden, ik zou bijvoorbeeld nog meer kunnen sporten. Maar ik vertel jou, dagboek dat je beter geen goede voornemens kan maken.

Het zit namelijk zo:
Op het moment dat mijn moeder me vertelde dat ik goede voornemens moest maken voor 2016, dacht ik er meteen aan om te beginnen met hardlopen, maar tijdens het hardlopen met een vriend ging ik door m’n enkel. Onderweg naar huis was ik erg aan waggelen, dus liep alsof ik dronken was. Toen de politie dat zag, had ik geen tijd om uit te leggen dat het ging om een gekneusde enkel, dus werd ik meegevoerd naar het bureau. Op het bureau werd een blaastest afgenomen, waaruit ook kwam dat ik niks had gedronken, dus werd ik weer vrijgelaten. Op dat moment was de Nederlandse Maffia net het politiebureau aan het observeren, voor een grote slachtpartij. Al waggelend liep ik tegen 1 van de maffia’s op, zij dachten dat ik ze door had, en besloten me te ontvoeren. Eenmaal in een verlaten loods ergens in Friesland, werd de zak van mijn hoofd getrokken. En werd ik overhoord, of ik daadwerkelijk iets wist, maar ik was niks wetend.. Op een moment dat hun niet oplette, ontsnapte ik naar buiten en kwam ik terecht in een verlaten landhuis! Daar bleek het ook nog eens te spoken, dus werd ik de waggelende Ghostbuster, en begon te schreeuwen om zo die geesten weg te jagen, maar ik was vergeten dat ik door dat geschreeuw gehoord zal worden door die maffia, dus werd ik opnieuw ontvoerd. Ik moest mijn  mond houden en werd in een container gegooid met champignons, maar ik haat champignons, dus werd er alleen maar kotsmisselijk van. Na een dag zat ik op ’t water in een vaart richting Noorwegen. Ik had niks te eten dus at ik maar champignons, maar die lagen er ook snel weer uit. Na 1 dag op een truck te hebben gestaan, in de container, was ik in Noord-Noorwegen! Ik opende container en rolde van een berg af. Ik belandde bij een pub, waar kennelijk niemand Engels kon. Ik bestelde een Heineken en ging bij t raam zitten. Na me helemaal lam gezopen te hebben, werd ik kwaad op me zelf en gooide ik het flesje bier de lucht in, en daar was het Noorderlicht! Ik had dat nog nooit gezien. Na dagen lang te hebben gelopen met een geit door Noorwegen, was ik doodop van het lopen en had ik verschrikkelijke honger. Ik besloot een naar het zuiden te reizen in de hoop een dorp te vinden. Na een lange tocht, zag ik een helikopter staan. Ik keek om me heen en zag niemand die mij kon tegenhouden en besloot ik samen met de geit te gaan vliegen, maar er was een probleem, ik had nog nooit met een helikopter gevlogen. Op zo’n 5 meter wist ik het toestel niet meer te besturen, en crashte ik. Ik belandde in een ziekenhuis vlakbij de grens van Zweden, waar ik eindelijk kon bellen. Zover ik nog kon praten liet ik mijn ouders naar me toe komen. Ik kon bijna een jaar bijna niks, maar vlak voor het nieuwe jaar, kon ik eindelijk weer lopen. In het nieuwe jaar zal ik weer fris van start gaan, na zo’n  rot jaar.
Het was oud en nieuw, 0:00 uur, dus liep ik naar buiten om vuurwerk af te steken, maar toen ik de bocht omliep, kwam er een gast van de maffia die me opnieuw ontvoerde…

Dus, maak nooit een goed voornemen.

Een fijn 2017!

Ontwerp door Willem Verweijen