Jury - Mijn Kort Verhaal

Jury

De jury

Theo

Theo Knippenberg

Het initiatief voor deze wedstrijd komt uit Theo’s koker. Net als de toffe online verhalenbank Zoemer.nl, waarop hij samen met De Bezige Bij korte verhalen van bekende auteurs publiceert die je kunt lezen voor een prikkie. Theo begeeft zich al jaren in het boekenwereldje en heeft een enorm netwerk. Als beginnend schrijver wil je hem zeker in je adresboek hebben.

Suzanne

Suzanne Holtzer

Suzanne is hoofdredacteur Nederlandse literatuur bij De Bezige Bij en was jarenlang uitgever van Harry Mulisch, die je vast wel kent. Zij ziet dagelijks schrijftalent voorbij komen en heeft dan ook een feilloos gevoel voor steengoede verhalen. Behalve dat het een eer is dat ze jullie verhalen zal gaan lezen is het ook nog eens heel handig voor je literaire carrière wanneer je opvalt bij Suzanne.

katrijn

Katrijn van Hauwermeiren

Katrijn van Hauwermeiren heeft met haar 29 jaren al een indrukwekkende carrière opgebouwd: ze studeerde Nederlands en Engels in Gent, kwam daarna naar Amsterdam om de master Redacteur/editor te volgen, werkte als acquirerend redacteur bij uitgeverij Prometheus en verdeelt nu haar tijd tussen Antwerpen en Amsterdam als hoofdredacteur Vlaanderen bij uitgeverij De Bezige Bij. Tijdens de treinritjes tussen haar twee steden zal ze tijd vrijmaken om misschien wel jouw verhaal te beoordelen – streng, doch rechtvaardig.

Renske Derkx

Renske Derkx is hoofdredacteur bij Scholieren.com en bekroond kinderboekenschrijfster. Op 17-jarige leeftijd publiceerde ze haar eerste boek: Bekentenissen van een flapuit. Na een studie journalistiek geeft ze nu als hoofdredacteur leiding aan zo’n twintig getalenteerde jonge bloggers en vloggers. Renske is zelf als klein meisje ook bij Scholieren.com begonnen als blogger en uiteindelijk doorgegroeid naar deze functie. Als je bij haar opvalt, maak je kans op een mooie plek in de supergezellige Scholieren.com-redactie.

Alma Mathijsen

Op haar achttiende begon Alma Mathijsen (1984) met schrijven voor de jongerenwebsite Spunk.nl. Ze volgde de opleiding Beeld & Taal aan de Gerrit Rietveld Academie en studeerde ook nog een halfjaar creative writing in New York. Ze debuteerde op haar 27ste met de roman Alles is Carmen. Momenteel werkt ze aan haar derde roman: Vergeet de meisjes. Hoewel ze natuurlijk zelf nog lang niet klaar is met schrijven, staat ze te trappelen om de nieuwe generatie schrijvers te vertellen hoe belangrijk hun taak is: straks is het aan jullie om mooie boeken te maken!

Ontwerp door Willem Verweijen