Het debuut - Mijn Kort Verhaal

Stan Dobbelsteen

VWO

2
stemmen

Deel dit verhaal

Stemmen
niet meer
mogelijk

Je hebt
gestemd!

Stan Dobbelsteen (19 jaar)

? stemmen

Het debuut

Het debuut

Hij stond klaar, hij ging zijn debuut maken. De vierde man tilt het bord omhoog. Nummer 38 ging erin, nummer 26 eruit. De scheidsrechter fluit en Nick Viergever komt naar de kant. Mateo stond naast Davinson Sánches. Hij had zijn debuut gemaakt.

Een week geleden

Mateo traint nu al een paar weken mee met ajax 1, en de trainer vind hem harstikke goed!
Zondag gaat hij misschien mijn debuut maken. Dan speelt hij niet meer in jong-Ajax maar in Ajax1! Hij vindt het nu al spannend. Gelukkig zal dat niet lang meer duren, hij moet over een paar minuten al trainen. En als hij voetbalt voelt hij geen spanning meer. Een paar uur later staan de spelers van Ajax allemaal op het veld. Het is gewoon een gewone training maar Mateo doet extra zijn best, hij wil zondag spelen!

Mateo ligt op zijn bed. Hij is aan het denken, over het geld dat hij krijgt als hij slaagt als voetballer. Wat zal hij er mee gaan doen? Blijft hij normaal? Of wordt hij helemaal gek van zoveel geld? Hij hoopt dat hij met zoveel geld om kan gaan. Dan roept zijn moeder hem: “Mateo”! “Telefoon”! Zijn moeder geeft de telefoon aan Mateo en Mateo zegt: “hallo met Mateo”, Hij hoort over de telefoon: met “Erwin je oom”. “Hallo, wat wilde je vertellen Erwin”? “Je zit in de wedstrijdselectie, jongen”! “Nee, je maakt een grapje”! “Nee, Mateo je zit echt in de wedstrijdselectie”! “Bedankt dat je het zegt Erwin, ik ben zo blij” ! “Je hebt echt verdiend, Mateo”,
“Doei! Tot later”! Hij hing de telefoon op en vertelde het meteen aan zijn moeder: “ik zit in de wedstrijdselectie”! Ik kan zondag mijn debuut maken. Oom Erwin vertelde het net. “Oh, dat is zo mooi”. “Ik hoop dat je het veld in mag”, zei de moeder van Mateo.

Mateo was weer eens op zijn kamer niks aan het doen. Het was nog twee dagen voor de wedstrijd. Alles leek zoals normaal. Maar toen kreeg Mateo een bericht op zijn telefoon. Niks speciaals maar dit was een ander berichtje dan normaal. Mateo opende het berichtje op zijn telefoon, hij schrok zich rot! Hij las: hallo Mateo, jij zorgt dat jij zondag tegen pec Zwolle niet speelt. Als jij dit wel doet of de politie belt, dan gaat er iets gebeuren wat jij niet leuk gaat vinden. Mateo wist niet wat hij moest doen, hij wilde zondag wel spelen. Eerst vertelde hij het aan zijn moeder die riep meteen: “Bel de politie, bel de politie”! Hij waagde het erop. Hij belde de politie en vertelde alles aan hen. Die avond doet hij geen oog dicht. Mateo schrikt van elk piepje en kraakje. Uiteindelijk valt hij in slaap.

De volgende dag is Mateo weer rustig. Na getraind te hebben en naar een  wedstrijdbespreking te hebben moeten luisteren, gaat Mateo naar huis. Als hij thuis is pakt hij een pak vol met M&M’s en gaat op de bank zitten. Hij kijkt op de tv naar de Simpsons. Terwijl Homer Simpson Bart Simpson uit het raam gooit hoort Mateo iets. Hij kijkt om naar buiten, de tuin in. Hij ziet een man. De man draagt een wit hockeymasker en een witte overal met bloedvegen erop. Het doet Mateo denken aan het spookhuis. Ook heeft de man een kettingzaag vast. Het duurde even maar nu heeft Mateo door dat dit zijn bedreiger is en Mateo wordt doodsbang. Snel rent hij naar boven en hoort de man roepen: “Ik krijg je wel te pakken jij vies joch”! Mateo belt de politie en besluit een keukenmes te pakken uit zijn vaders messenverzameling. Hij rent weer naar beneden en ziet de man nog steeds zitten achter de tulpen. Mateo besluit dat de aanval de beste verdediging is en rent op de man af. Die rent ook op Mateo af en slaat Mateo met zijn kettingzaag, maar Mateo heeft geen pijn, het is een nepding! De man rent snel weg en Mateo gaat achter de man aan. Al snel heeft Mateo de man te pakken niet voor niks staat Mateo bekend om zijn snelheid. Niet lang daarna komt de politie ook. Een politieagent komt naar Mateo toe. “Wij nemen hem mee, jij mag naar huis, concentreer jij je maar op de wedstrijd van morgen.

Het is de dag van de wedstrijd. Mateo vertrekt al vroeg naar de Amsterdam ArenA.

Daar krijgen alle teamleden van Mateo en natuurlijk Mateo zelf ook goed te eten. Daarna nog even de tactiek doornemen. Daarna mag iedereen even iets voor zichzelf doen. Mateo trekt vooral op met Matthijs de Ligt. Matthijs heeft zijn debuut al gemaakt. En ze zijn ongeveer even oud. De tijd vliegt voorbij. Het is al tijd voor de wedstrijd, Mateo doet mee aan de warming-up en daarna neemt hij plaats op de bank. De wedstrijd gaat goed voor Ajax, ze staan met 3-0 voor. In de 73ste minuut is het zover. De trainer zegt: “ Mateo warmlopen”! Dat doet hij, heel graag zelfs! Hij trekt zijn vest uit en gaat klaar staan het is de 76ste minuut.

Hij stond klaar, hij ging zijn debuut maken. De vierde man tilt het bord omhoog. Nummer 38 ging erin, nummer 26 eruit. De scheidsrechter fluit en Nick Viergever komt naar de kant. Mateo stond naast Davinson Sánches. Hij had zijn debuut gemaakt. Er komt iemand op Mateo aflopen. Alle toeschouwers kijken naar hem dit is zijn kans. De speler van pec Zwolle komt steeds dichterbij. Mateo maakt een sliding en pakt de bal af van de speler! Davinson heeft de bal en speelt hem weg. De eerste actie was gelukt en hoe het gezegde luidt: een goed begin is het halve werk.

  

 

Ontwerp door Willem Verweijen