Geslaagd! - Mijn Kort Verhaal

Caatje de Koning

Vwo

128
stemmen

Deel dit verhaal

Stemmen
niet meer
mogelijk

Je hebt
gestemd!

Caatje de Koning (20 jaar)

? stemmen

Geslaagd!

Geslaagd!

Stefan is aan het opruimen in zijn kamer. Zijn kamer ligt vol met boeken en schriften. Hij is alle schoolspullen van de middelbare school aan het verzamelen. Hij zit nog 1 week op de middelbare, dan is hij klaar. Ten minste dat hoopt hij, ze moeten de uitslag van het examen nog krijgen. Hij wil de avond van de aller laatste school dag met zijn vrienden alle spullen gaan verbranden die hij nog heeft van de middelbare school. Maar hij moet eerst alles verzamelen, en nog 1 week wachten. Hij gaat veder met het zoeken van spullen. Dan komt hij een roze brief tegen, die krijg je als je uit de les wordt gezet. Hij weet dat hij er veel heeft gehad, maar van wanneer is deze? Opeens weet hij het, het was zijn aller eerste roze brief. Hij kon zich niet meer herinnerde waarom hij die had gekregen, en wat erop stond kon hij ook niet meer lezen. Hij dacht: die roze brief gaat als eerst het vuur in.

3 dagen later krijgen ze de uitslag van het examen. Stefan gaat met zijn vader, moeder en zijn zusje naar school. Heel de aula zit vol. Om 19:45 begint het. Het gaat op alfabetische volgorde van de voornamen, dus het duurt wel even voordat Stefan aan de beurt is, hij wacht gespannen af. Rond 20:45 is het pauze, iedereen gaat even iets te drinken halen in de kantine. Om 21:00 gaat het weer veder. Om 21:30 wordt Stefans naam eindelijk omgeroepen, hij mag naar voren komen. Stefan…… Je bent GESLAAGD! ‘Jeahhh’ is Stefans reactie. Hij loopt terug naar zijn gezin, en krijgt en kus van zijn vader en moeder en een roos van zijn zusje. De avond duurt nog tot 22:00 en dan gaan ze naar huis. De volgende dag is het woensdag, hij moet nog 2 dagen naar school. Die dagen vliegen voorbij want er is niet veel meer te doen op school.

Het is donderdag avond. Stefan heeft al zijn schoolspullen in 2 grote kisten gedaan. Over 15 minuten gaat hij naar zijn vrienden toe. Dan kan alles van de afgelopen 6 jaar worden verbrand. 20 minuten later komt hij bij zijn vriend Wouter aan, de rest van de vrienden zijn er ook al. Eerst maken ze het vuur aan. Als het goed brand, gooien ze de eerst spullen erop. Bij Stefan is dat natuurlijk zijn roze brief. Als alles op de stapel ligt, gaan ze marshmallows roosteren boven hun schoolboeken. Als alles is weggebrand gaan ze allemaal naar huis, het was een gezellige avond.

De volgende dag is het vrijdag hij gaat vast wat informatie opzoeken over de universiteit waar hij maandag begint. Hij wil iets gaan doen in de richting van techniek, met robots. Hij bekijkt de lijst met wat hij maandag allemaal mee moet nemen. Alleen zijn etui, dat is makkelijk. Maar dan bedenkt hij zich opeens, ik heb ook nog een OV-chipkaart nodig. Want de universiteit is in Leiden, hij moet dus 75 minuten met de trein. Hij kijkt op internet, je kunt het ook via internet doen. Hij vult meteen zijn gegevens in en ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging via de mail dat alles gelukt is en dat hij zijn kaart maandagochtend kan ophalen op het station. Het weekend verloopt rustig zaterdag moet hij voetballen en zondag gaat hij naar zijn familie.

Maandag is het dan zover hij gaat voor de eerste dag naar de universiteit, hij vindt het wel een beetje spannend. Want alles is natuurlijk nieuw. Om 08:00 zit hij in de trein naar Leiden. 75 minuten later komt hij op het station in Leiden aan. Hij moet een klein stukje lopen naar de universiteit. Daar staat zijn begeleider hem op te wachten.

Om 17:00 zit hij terug in de trein op weg naar huis. Het was een leuke eerste dag, maar het was natuurlijk wel wennen. Want de overstap van de middelbare school naar de universiteit is natuurlijk wel groot. Maar het echte werk is nog niet begonnen. De eerste weken zullen vooral in het teken staan van kennis maken met het vak en de andere leerlingen. Als de eerste paar weken voorbij zijn gaan ze beginnen met de eerste opdracht. Het is al meteen een lastige opdracht maar het verloopt allemaal goed. Stefan heeft het erg naar zijn zin, en is ondertussen ook al gewend aan de universiteit. De overstap ging beter als verwacht.

Ontwerp door Willem Verweijen