Famillie - Mijn Kort Verhaal

Michelle Janssen

KSO

1
stemmen

Deel dit verhaal

Stemmen
niet meer
mogelijk

Je hebt
gestemd!

Michelle Janssen (22 jaar)

? stemmen

Famillie

Het is zijn beurt.

Snel plooit hij de foto op. De foto van een aantal jaren geleden toen ze nog klein waren. Hij recht zijn rug, ademt diep in en uit en wandelt met tegenzin de krakende deur door, langs het stoffige bureautje met daarachter een vrouw in een wit uniform. Zij neemt al zijn spullen aan en stuurt hem door een lange en kille gang eerst naar de psycholoog.

Hij vertelt over hun vorige missie, over de hinderlaag waarin ze terecht waren gekomen, over de dood van zijn makkers, over het gemis naar thuis, over zijn kinderen,…

Na dit lang en diepgaand gesprek moet hij nog een loodzware fysieke test doen: 20 kilometer lopen, touwenparcours, schietoefeningen en tot slot op commando’s reageren.

Iedereen hoopt om afgewezen te worden ,om naar huis te kunnen. De tranen prikken achter hun ogen, maar ze willen niet toegeven aan de angst die door hun lichaam giert. Het is tijd. Met zijn hoofd voorovergebogen staat hij daar.

Zijn kleren vol modder en zijn haar zit nog net iets meer in de war dan anders.

Het litteken op zijn voorhoofd geeft hem een branderig gevoel. De paniek is op ieders gezicht af te lezen , de spanning in de ruimte is goed voelbaar , het is muisstil , je kan een speld horen vallen.

Totdat de stilte plots doorbroken wordt.

De legerarts en de generaal betreden de ruimte. De generaal kijkt iedere soldaat strak en kort in de ogen. Hij haalt diep adem en begint de rij af te gaan : ” Axel afgekeurd, Jef goedgekeurd, …”

Ontwerp door Willem Verweijen