Eerste schooldag - Mijn Kort Verhaal

thijn middendorp

havo

142
stemmen

Deel dit verhaal

Stemmen
niet meer
mogelijk

Je hebt
gestemd!

thijn middendorp (22 jaar)

? stemmen

Eerste schooldag

Het is maandag morgen en val half uit bed. Door de gordijnen komt een straaltje licht. Dan bedenk ik me dat ik moet opstaan en een drukke dag heb. Nadat ik mijn kamer uit strompel komt mijn broertje op een drafje naar me toe om me zijn nieuwe tekening te laten zien waarna ik ineens wakker schrik en me weer herinner dat ik slecht zie en daardoor tegen hem zeg dat het vast heel mooi moet zijn.

Als ik uiteindelijk beneden zit te ontbijten bedenk ik me welke trein ik neem en of er een overstap in zit. Deze dag is de eerste dag dat ik naar mijn nieuwe HBO opleiding ga. Ik wil instappen bij mijn vader in de auto die me naar het station brengt. Maar ik ben iets vergeten dus loop ik heel hard waardoor het lijkt of ik ren naar de keukentafel om mijn portemonnee waar mij ov-chippas in zit en mijn sleutels te pakken. Maar omdat mijn sleutels onder een krant liggen zie ik ze niet en vergeet ze alsnog.

Nu ik in de trein zit, lijkt het leven even erg gezellig want een vreemde vroeg me of hij mij kende van de basisschool. Eerst moet ik even nadenken maar na enkele seconden herken ik hem ook en hebben we een gezellig gesprek in de trein . Over hoe het gaat en naar welke school we gaan. Snel genoeg kom ik er achter dat hij veel overeenkomende interesses heeft en vergeet de tijd. Op dat moment denk ik aan hoe het vroeger was samen met die jongen en ik merk dat ik er weinig van weet.  Dit vind ik heel vreemd. Nu denk ik aan alles wat ik ineens ben vergeten. Zo denk ik weer aan het feit dat mijn ouders gescheiden zijn. En aan het feit dat ik slecht zie. Ik vraag me af hoe het zal zijn als mijn klasgenoten het te weten komen. Ik vraag aan mijn basisschool vriend wat hij denkt dat er zal gebeuren. Eerst kijkt hij me raar aan en vraag of ik echt slecht zie. Blijkbaar wist hij het niet dus ik vertel wat ik heb. Nu ik het uitgelegd heb zegt hij “ik denk dat ze het zullen accepteren”.

De treinconducteur zegt via de intercom  dat we bijna bij mijn overstap van de treinreis zijn, maar omdat ik zo verdiept ben in de  conversatie, merk ik het niet en vergeet uit te stappen. Hierdoor heb ik pech en bel ik gauw mijn vader en kijk op internet of ik via een andere weg op mijn eindbestemming kan komen. Dit is mogelijk, alleen kom ik wel een paar minuten te laat. Gelukkig is het de eerste dag en is het meer een kennismakingsdag.

Ik loop binnen in mijn nieuwschool. Ik was er al een keer geweest voor een open avond en inschrijving. Maar toch denk ik dat het een grote school is met veel gezellige lokalen, nu ik binnen kom in mijn lokaal. Na enkele minuten zoeken sta ik in de klas. Iedereen van de klas kan mij zien maar ik hun minder. De mentor zegt dat er vooraan nog een plaats vrij is. En ze zegt ook dat ik beter op mijn tijden moet leren letten. Ik zit nu heel gespannen in het lokaal. De mentor is al ongeveer een half uur van alles  aan het vertellen. Opeens valt mijn oog op een klasgenoot en vraag me af of ik hem vanmorgen ook heb gezien, toen ik in de trein naar school zat. Na het lesuur stap ik op hem af en vraag hem of hij en ik samen kunnen reizen. Hij blijkt Jan te heten en zegt dat dit mogelijk is.

Nu zit ik na een vermoeide dag in de trein, rustig en blij. Want naast me zit een nieuwe vriend. Ook al praten we niet zo veel, het voelt toch als een echte vriend. Omdat we weinig praten, mis ik mijn overstap niet en ben ik op tijd thuis. Als ik aan kom staat mijn vader daar op me te wachten en geeft me een dikke knuffel. Hij vertelt me dat ik mijn sleutels was vergeten. We gaan fijn naar huis en ik denk bij mezelf:”dit was een leuke eerste schooldag!”

 

 

Ontwerp door Willem Verweijen