De verkeerde overstap - Mijn Kort Verhaal

thomas troost

havo

118
stemmen

Deel dit verhaal

Stemmen
niet meer
mogelijk

Je hebt
gestemd!

thomas troost (20 jaar)

? stemmen

De verkeerde overstap

Het was kerstochtend 2016 Luca wou zijn familie in Frankrijk gaan bezoeken samen met zijn vriend Pieter ze bestelde tickets bij de NS voor 24 euro. De volgende Ochtend stapte Luca en Pieter vroeg uit bed, ze namen de taxi richting het station in Amsterdam. Ze wachten op de trein (maar die komt te laat want het is de NS).

Toen de trein eindelijk was aangekomen stapte ze in de trein richting Frankrijk.                   Na 3 uur kwamen Luca en Pieter aan in Brussel want ze moesten overstappen ze konden kiezen uit 2 treinen. Ze kozen de 2de trein maar bleek dat wel de goede keuze te zijn?

Ze stapte in de trein ze gingen hellemaal achterin zitten Luca speelde spelletjes op zijn mobieltje en pieter speelde met zijn jojo, in het begin was alles rustig maar toen hoorde Luca wat gekke geluiden er kwam een vrouw gillend de wagon van de jongens inlopen ze schreeuwt “ help help de machinist wordt gegijzeld door 2 mannen” het werd doodstil in de trein niemand wist wat ze moesten doen.

Luca en Pieter wouden gaan kijken hou de gijzelaars eruit zagen en of ze nog wat konden doen, zachtjes slopen ze naar de machinist en zagen daar inderdaad 2 mannen staan. Luca kwam met een plan hij zei ‘Pieter heb je die jojo nog waarmee je in de bus speelde’ pieter zei ‘ja maar wat wil je daar mee doen’? Luca had een plan bedacht hij wou de boeven eerst neer slaan met een brandblusser die naast hun hing en dan ze vast te binden aan een stoel met het draad van een jojo.

Maar dat plan ging niet door want de gijzelaars hadden Luca en Pieter al gehoord ze pakten een knuppel en sloeg pieter neer Luca kon de gijzelaar op zijn enkels schoppen zodat hij kon ontsnappen. De politie was ook al ingelicht en blokkeerde de spoorovergang maar de machinist had opdracht gekregen om gewoon door te rijden maar dat ging mis de trein vloog met hoge snelheid over de politie auto’s en ontspoorde en viel op zijn kant.

De gijzelaars probeerde zo snel mogelijk de trein te verlaten ze sprongen uit de trein en rende naar de snelweg waar een handlanger ze op stond te wachten ze stapte in en reed met volle snelheid weg Thomas de politieagent  zette de achtervolging in ondertussen in de trein probeerde Luca Pieter te redden, Luca schreeuwde ‘Pieter waar ben je’ maar Luca zag de jojo van Pieter liggen en wist dat het te laat was.

Ondertussen probeerde Thomas de gijzelaars en zijn handlanger op te pakken en Thomas had een idee gekregen om ze af te snijden en ze dan gevangen te nemen maar dat  mislukte de gijzelaars schoten op de auto van thomas en de auto ontspoorde en botste recht tegen de auto van de handlanger aan, De auto van Thomas stond in de fik en Thomas sprong zo snel mogelijk uit de auto en probeerde de gijzelaars gevangen te nemen dus hij ging schieten en hij schoot er 1 in zijn been ondertussen was er versterking van de politie bij gekomen om de andere gijzelaar en zijn handlanger mee te nemen naar het politie bureau

Luca stond met tranen in zijn ogen omdat hij dacht dat Pieter dood was toen kwam er een jongen naar hem toe en vroeg wat er aan de hand was dat bleek Pieter te zijn Luca juichte van blijdschap.

De politie bood de jongens een lift aan waar ze naar toe moesten en uiteindelijk werd het toch nog een fijne kerst.

Ontwerp door Willem Verweijen