De laatste brief - Mijn Kort Verhaal

Jade Boonstra

havo

8
stemmen

Deel dit verhaal

Stemmen
niet meer
mogelijk

Je hebt
gestemd!

Jade Boonstra (19 jaar)

? stemmen

De laatste brief

Aan mijn allerliefste,
Als eerste wil ik zeggen dat het me spijt, want ik weet dat ik je pijn ga doen met deze brief. Ik weet dat je het altijd leuk vond als ik je een brief schreef, dus zal ik dat weer doen. Maar deze keer is het anders. Dit is namelijk mijn afscheidsbrief. Mijn laatste brief die ik aan je schrijf.

Als eerste wil ik zeggen dat het me spijt.
Het spijt me dat ik je niks heb verteld dat ik ziek was en dat ik zal overlijden. Maar ik wilde je geen pijn doen, ik wilde niet dat je dagen in het ziekenhuis zat terwijl jij bang was, omdat ik dood kon gaan. En dat ging ik ook.
Ik wilde dat je de ‘echte’ ik zal blijven herinneren en niet de persoon die altijd maar in het ziekenhuis lag.
Ik hoop dat je mij en onze momenten zal blijven herinneren en dat de momenten een speciale plek in je hart zullen krijgen. Want voor mij waren ze speciaal. Onze liefde was speciaal en ik hoop dat je dat nooit vergeet. Ik houd van je.
Verder wil ik dat je overstapt op iemand anders en niet blijft treuren om mij. Het doet pijn om dat te zeggen, maar ik wil dat je gelukkig wordt.
Ik hoop dat diegene je met het respect zal behandelen die je verdient en dat hij je hart stal net als ik deed.
Ik hou van je.

Ik sta bij zijn graf met de brief in mijn handen. Ik kijk naar de steen waar zijn naam zorgvuldig in gekerfd is.
Ik kan nog steeds niet geloven dat hij dood is. Ik voel hoe de tranen al uit mijn ooghoeken kruipen en over mijn wangen naar beneden rollen.
Ik veeg ze weg en ik kniel voor het graf neer en begin tegen hem te praten.

‘Hoe zou ik jou ooit kunnen vergeten? Je zal voor altijd bij mij zijn. Ik kan er niet eens aan denken dat je niet meer bij me zal zijn. Ik houd van je.
En onze momenten vergeten? Dat is onmogelijk. Die momenten zullen zeker een speciale plek in mijn hart krijgen en ik zal ze altijd blijven herinneren. Ik houd van je.
En onze liefde, die zal ik nooit kunnen vergeten. Onze liefde was speciaal. Het was magisch en ik zal dat nooit kunnen vergeten. Die momenten zullen voor altijd in mijn gedachten blijven. Ik houd van je.’

Ik stop even met praten terwijl ik mijn tranen wegveeg en verder ga met praten.

‘Een ander vinden? Dat kan niet. Ik kan je niet loslaten en overstappen op een ander. Jij bent de enige voor mij.
En iemand anders die mijn hart kan stelen zoals jij dat deed?
Dat is onmogelijk. Jij bent de enige. De enige die mijn hart stal zonder dat ik het ooit gebroken terugkreeg.’

Ontwerp door Willem Verweijen